SEO

– för e-handel och webbutiker. Skapa försäljning genom ökad synlighet.

Maksimer kan både rådgi og produsere SEO tilpasset innhold

Sökmotoroptimering är en av de kanske mest underskattade marknadsaktiviteterna.

Oavsett vilken webbplats du har är SEO en viktig aktivitet som kan skapa mycket värde i form av trafik, exponering, ökad försäljning, leads och rykte/auktoritet inom din bransch.

Behöver du hjälp? Kontakta oss för en vidare diskussion.

Vad är sökmotoroptimering?

Sökmotoroptimering (SEO) har blivit ett stort kunskapsområde som kortfattat handlar om att göra din webbplats eller webbutik så relevant och synlig som möjligt för dina användare, i Googles organiska sökresultat.

Med andra ord handlar det om att din webbplats ska framstå som ett naturligt alternativ när dina kunder söker efter produkter/tjänster som du erbjuder.

Så fungerar det:

Över 200 olika faktorer påverkar var en webbplats hamnar i sökresultaten. SEO handlar alltså i huvudsak om att anpassa webbplatsen till alla dessa faktorer, så att vi ökar sannolikheten för att webbplatsen prioriteras.

Samarbeta med Google

Google vill leda sina användare till webbplatser som ger användaren en bra upplevelse. Det är viktigt att komma ihåg, och mycket av SEO-arbetet kommer därför att handla om att förbättra sidan på många olika sätt.

Det innebär alltså att att fokusera på SEO också kommer att göra din webbplats mer användarvänlig.

Maksimer säkerställer att alla aspekter av webbplatsen följer Googles riktlinjer och rekommendationer, samt anpassar både innehåll, struktur och kundresan till den aktuella branschen och målgruppen.

På detta sätt kommer kvaliteten på trafiken till din webbplats att förbättras, eftersom användaren hittar exakt det de letar efter.

Detta kommer naturligtvis igen leda till ökad konvertering – det vill säga den andel av trafiken till webbplatsen som faktiskt utför det du vill att de ska göra. Det kan vara allt från att köpa en produkt, läsa en artikel eller fylla i ett kontaktformulär.

Vårt mål är att hjälpa dig att bygga en solid grund för långsiktig tillväxt.

Läs våra nio tips för att förbättra din SEO här: Hur du kommer högre upp på Google med 9 enkla SEO-tips.

Så arbetar Maksimer med SEO:

Sökmotoroptimering kan delas upp i flera områden:

  • Teknisk SEO
  • Innehållsutveckling
  • Länkbyggande
  • Lokal SEO

Till skillnad från annonsering är SEO ett långsiktigt arbete som bör hanteras kontinuerligt. Alla områden bidrar på sitt sätt, men det viktigaste är att aktiviteterna anpassas till den aktuella branschen, konkurrensen och dagens status för webbplatsen.

Så jobbar vi

  1. Det första vi gör är att genomföra en översyn av din webbplats. Hur ser din sida ut ur en sökmotors perspektiv? Vi undersöker vilka sökord dina potentiella kunder använder, vilket innehåll som bör skapas och vad du behöver göra för att ha en teknisk sida som underlättar för god synlighet.
  2. Genom översynen hittar vi flera åtgärder som vi implementerar på kort och lång sikt. Dessa prioriterar vi tillsammans med dig och skapar en plan tillsammans med dig.
  3. Vi implementerar de åtgärder vi har prioriterat och kommer överens om vad ni eventuellt vill ordna på egen hand. Ni kan själva implementera så mycket eller så lite som ni vill. Vi kan både ge råd och implementera de åtgärder vi upptäcker i analysen.
  4. Vi sammanställer noggranna rapporter som låter er följa med på webbplatsens utveckling och vilken effekt de olika åtgärderna ger.
portrett av gustav

Gustav Aqvilin

E-commerce Manager

Vill du veta mer?

Ta kontakt med oss för att diskutera hur vi kan hjälpa ditt företag med ditt nästa e-handelsprojekt.

+46 705441651
gustav.aqvilin@maksimer.com