SimpleDose

SimpleDose är ett startup-företag från Brisbane, Australien. Företaget har moderniserat apoteksbranschen i landet med en specialutvecklad lösning för sortering och utlämning av läkemedel. Allt genom WooCommerce.

Konceptet med SimpleDose är lika enkelt som det är genialiskt. Istället för att kunderna besöker vanliga apotek, står i kö och får all medicin som läkaren skrivit ut har de förenklat denna process genom att leverera färdigdoserade läkemedel direkt hem till kundens dörr. Allt genom en specialutvecklad prenumerationslösning på WooCommerce-plattformen.

Företaget grundades så sent som 2021 av farmaceuten Mark Dunston och e-handelsspecialisten Andrew Hay. Grundarna visste tidigt att de måste ha en solid plattform och en unik prismodell för att göra detta projekt till en framgång.

Mark Dunston (left) and Andrew Hay in SimpleDose Pty Ltd

– Vi var tvungna att skaffa en e-handelslösning som kunde hantera vårt koncept. En lösning som skulle kunna anpassas till vår komplexa prismatris, säger Hay.

Fick hjälp av Automattic att hitta WooCommerce-partner

En bekant till Hay’s som tidigare arbetat i Magento rekommenderade honom att kontakta Automattic för att se om de hade förslag på vem och hur detta skulle kunna lösas.

Ken Lam, Automattic / WooCommerce

Ken Lam, som arbetar som ledare i WooCommerce framgångsteam på Automattic bekräftar historien:

– SimpleDose kom till oss och frågade vem vi kunde rekommendera för att bygga ett digitalt nätapotek, säger han.

Automattic arbetade med SimpleDose för att förstå alla krav och behov, inklusive behovet av att hantera strikta lagar och förordningar, samt bygga en komplex prismatris och rekommendationsmotor.

– Vi gjorde sedan upp en lista på tre starka leverantörer som vi tyckte var perfekta för uppdraget, säger Lam.

Gick för en norsk WooCommerce-expert

SimpleDose valde Maksimer från denna lista för att utveckla sin WooCommerce-lösning.

Maksimer är ett företag som tillhandahåller e-handelslösningar på WooCommerce-plattformen till kunder över hela världen. De har kontor i Norge, Sverige, England och Serbien. De har status som verifierad WooCommerce-expert.

– Maksimers erfarenheter och kunskaper med backend-integrationer var det som gjorde dem mest intressanta. Frontend i WooCommerce är så enkelt att praktiskt taget vem som helst kan göra det med lite dra och släpp. Men det var problemen i backend som var utmanande för oss att lösa, säger VD för SimpleDose, Andrew Hay.

Problemen Hay syftade på var möjligheterna att bygga upp stöd för dynamisk prissättning i nätbutiken och att exponera rekommendationer baserade på information som lagts in av kunder.

– Vi kan inte lägga på ett tillägg på receptbelagda läkemedel till kunderna. Därför var vi tvungna att hitta lösningar som gör att vi kan ha dynamiska priser baserat på hur mycket de köper, tilläggsprodukter och så vidare.

– Och det Maksimer har utvecklat är verkligen vackert löst, säger Hay.

Så här fungerar lösningen

Nenad Conic, Maksimer

Nenad Conic var ansvarig för att designa lösningen som Maksimer har levererat. Han är chef för Maksimers serbiska kontor och är mycket glad över att ha hjälpt till att utveckla lösningen för SimpleDose.

– Det här har varit ett unikt projekt för oss. Det är en av de första startup-kunderna vi har haft, säger Conic.

Hela webbutiken är utformad som en formulärguide. Vilket gör det väldigt enkelt för kunderna att välja de läkemedel de behöver samt hitta relevanta och rekommenderade tilläggsprodukter.

SimpleDose har nu all information de behöver för att kunna utfärda ett abonnemang till kunden. Kunden kan när som helst ändra, ta bort och lägga till produkter i sin prenumeration från en separat sida.

Lösningen är specialbyggd för WooCommerce-butiker. Det unika är att formuläret samlar varukorgen utifrån de förslag och information kunden anger. Det finns en komplex prismatris i WooCommerce-butiker med över 3 500 produkter som tas i beaktande utifrån vem kunden är och mängden varor kunden behöver.

Utnyttja möjligheterna i WooCommerce

– Hela historien här är att vi har utvecklat allt speciellt för SimpleDose, säger Nenad Conic i Maksimer. Formuläret är byggt på Gravityform, som är ett WooCommerce-plugin.

Skillnaden mellan en traditionell nätbutik och SimpleDoses lösning är att här handlar man inte produkter baserade på bilder och information som i andra nätbutiker.

– Här vet kunden vad hen vill ha och fyller i ett formulär som har möjlighet att föreslå ytterligare produkter på vägen, utifrån den information kunden anger, säger Conic.

Andrew Hay på SimpleDose är mycket nöjd med både tekniken och lösningen.

– Det är ett lysande resultat. Det har varit mycket jobb att komma dit. Ett bra och nära samarbete. Maksimer har varit mycket välkomnande och hjälpsam från dag ett. Det är en väldigt snygg arkitektonisk lösning som Maksimer har fått på plats, avslutar Hay i SimpleDose.