PK Produkter

Kraften i Litium: En e-handelsmotor för PK Produkter

PK Produkter är en ledande leverantör av hållbara miljösäkerhetsprodukter med fokus på Spillberedskap® och vätskehantering. De erbjuder skräddarsydda lösningar och expertkunskap för att hantera miljöfarliga ämnen säkert. Med över 30 års erfarenhet, strävar PK Produkter efter att skydda miljön och främja en hållbar framtid.

skjermbilde av pk-produkter nettbutikk, produktside
pk-produkter nettbutikk forside

Utmaningen

PK-Produkter hade växt ur sin befintliga plattform och sökte efter en plattform med bättre skalbarhet och prestanda. Med sitt breda produktutbud var avsaknaden av ett PIM en avgörande faktor när de valde vilken plattform den nya e-handeln skulle byggas på. För att ta sin digitala affär till nästa nivå i en värld där B2B-affären ställer större och större krav på köpupplevelsen, self-service och närheten till sin egen data utfördes en genomgång analys av den befintliga e-handeln och jämfördes med de krav som PK-Produkter ställde mot kommande e-handel. Det handlar som att inte bara hantera komplexiteten i modern e-handel utan att också möta framtiden utmaningar och det är här Litium kommer in i bilden.

Litium – En skalbar plattform

Litium är mer än bara en plattform; det är en kraftfull motor som driver digital handel. Designad för både B2B och B2C sektorer, kombinerar Litium snabbhet, flexibilitet och en användarvänlig upplevelse för att möjliggöra en sömlös och effektiv online närvaro. För PK Produkter innebär detta en möjlighet att inte bara förbättra sin kundupplevelse utan också att utöka sin räckvidd till nya marknader globalt.

avansert søk illustrasjon

Avancerat sök

En av de mest betydelsefulla funktionerna för PK Produkter är Elastic Search. I en värld där tid är pengar, och effektivitet är nyckeln, erbjuder Elastic Search en snabb och överblickbar sökfunktion. Detta gör det enkelt för PK:s B2B-kunder att snabbt hitta de produkter de behöver, vilket i sin tur förbättrar kundnöjdheten och effektiviserar inköpsprocessen.

Men det är inte bara sökfunktionen som gör Litium till en idealisk partner för PK Produkter. Litiums plattform är byggd med skalbarhet i åtanke. Detta betyder att oavsett hur PK Produkters verksamhet växer eller hur marknaderna förändras, kan de lita på att deras digitala infrastruktur kommer att växa med dem. Detta är avgörande för ett företag som PK Produkter, vars mål är att expandera och vara tillgängliga på flera olika marknader runt om i världen.

Omnichannel – sömlös kundupplevelse

För att förstärka denna digitala resa har PK Produkter även integrerat sin verksamhet med Visma genom Maksimers Maco Integrationsmotor. Denna integration säkerställer en sömlös överföring av data mellan PK:s interna system och Litium Commerce-plattformen, vilket ytterligare förbättrar effektiviteten och minskar risken för fel​ för ordar online såväl som offline.

Långsiktigt partnerskap

I en värld där digital närvaro är lika viktig som den fysiska, är valet av rätt e-handelsplattform avgörande. För PK Produkter representerar Litium Commerce inte bara en plattform utan en långsiktig partner i deras strävan att fortsätta växa och bidra till en hållbar framtid. För att säkerställa att e-handeln tillgodoser framtidens utmaningar och krav arbetar PK-Produkter tillsammans med en e-commerce manager från Maksimer som analyserar, föreslår och optimerar e-handeln tillsammans med PK-Produkter.

Med Maksimer vid rodret är PK Produkter väl rustade för att navigera i den digitala världen och ta sin affärsverksamhet till nya globala marknader.

pk-produkter produktside
dame som besøker pk-produkter sin nettbutikk på sin laptop
Portrett av Therese Bengtsson

Therese Bengtsson

VD, Maksimer AB

Vill du höra mer?

Kontakta oss för ett samtal om hur vi kan hjälpa ert företag.

+46 708 48 01 51