Kellox

WooCommerce webbutik med över 1 miljon produkter till lands och till sjöss

Kellox är Norges största importör av motorcyklar och motorcykelutrustning – och en ledande aktör inom båtar och påhängsmotorer. Företaget grundades 1950 och är en av Norges äldsta och mest respekterade importörer av motoriserade produkter på land och till sjöss.

Kellox har ett omfattande sortiment av komponenter – närmare 1,2 miljoner produkter. Det är troligt att det inte finns några WooCommerce-lösningar med en sådan stor databas globalt sett. Kellox har en stor återförsäljarnätverk som är helt beroende av en komplett översikt över produkterna. Därför är lösningen utformad för att hantera återförsäljare samtidigt som den är anpassad för att tillhandahålla bra information till vanliga konsumenter.

skjermbilde fra kellox sin nettside

For att kunna hålla så pass många produkter uppdaterade med information och bilder och för att marknadsföra och sälja produkterna genom olika distributionskanaler har Kellox valt att använda sig av PIM som lösning (Produktinformationshantering). Detta är en lösning som gör det mycket enklare att hålla koll på de olika produkterna.

Produkterna utför en runddans som ser ut så här: ERP-systemet är anslutet till en Webservice-lösning. Den här kommunicerar med WooCommerce, som i sin tur kommunicerar med PIM. Slutligen återkommer uppdaterad information tillbaka till WooCommerce.

Lösningen som Maksimer har utvecklat för Kellox är i mycket hög grad skräddarsydd. Det har gett oss en helt annan nivå av kontroll, speciellt eftersom många parter är involverade för att få lösningen att fungera korrekt. Vi har arbetat som ett team och Kellox har varit djupt involverad i hela processen. Detta har varit avgörande på grund av projektets storlek och komplexitet och har säkerställt mycket högre kvalitet på genomförandet.

portrett av jostein nyquist

Jostein Nyquist

Ledare för vårt e-commerce manager-team

Vill du prata?

Kontakta oss för en förpliktelsefri diskussion om hur vi kan hjälpa ditt företag med WooCommerce.

+ 47 55 91 31 35
post@maksimer.no