Maksimer AS är ny huvudägare i Mediebruket AS

Publisert:

Aktionärerna i Mediebruket AS har sålt 51 % av aktierna i bolaget till Maksimer AS. De återstående 49 % ägs av de fem anställda i Mediebruket.

– Att knyta oss nära samman med Maksimer på detta sätt är ett strategiskt drag som vi främst gör för att kunna utvidga vår tjänsteportfölj. Idag erbjuder vi utveckling av webbplatser i alla storlekar. Men eftersom vi har saknat kompetens inom konfiguration och drift av webbutiker har vi under de senaste åren tackat nej till just den typen av uppdrag, säger vd för Mediebruket, Arild Finne Nybø.

Portrett av Arild Finne Nybø, daglig leder i Mediebruket.
VD, Arild Finne Nybø, på Mediebruket.

–  Samtidig er etterspørselen etter utvikling og drift av nettbutikker raskt økende, og Maksimer har spesialisert seg på nettopp dette. I tillegg har de lang erfaring med relaterte tjenester, som digital markedsføring og søkemotoroptimalisering. Dette er tjenester som vi i Mediebruket nå ser frem til å kunne tilby kundene.

Daglig leder i Maksimer AS, Nils-Fredrik Winther-Kaland sier: 

– Vi har blivit mycket imponerade över kompetensen hos Mediebrukets anställda och ser fram emot att kunna bidra till att utveckla och skapa fortsatt tillväxt i företaget. Det är möjligt att uppnå stora synergier både inom teknologi och marknad.

Portrett av Nils-Fredrik Winther-Kaland, daglig leder i Maksimer
Verksamhetschef, Nils-Fredrik Winther-Kaland hos Maksimer.

De två företagen startades samma år, 2009. De har haft kontakt med varandra under flera år utan att formalisera ett samarbete förrän nu genom att få Maksimer att bli delägare i styrelsen och genom att ha nära samarbete i den dagliga verksamheten.

— Med detta kan Mediebruket äntligen också erbjuda bra e-handelslösningar. Dessutom kommer vi att få större kapacitet eftersom vi nu får tillgång till resurserna i Maksimer. Och när det gäller oss anställda ser vi med glädje fram emot att bli en del av en större expertgemenskap, säger Nybø.

Maksimer har 75 anställda inom koncernen, med huvudkontor i Bergen och avdelningar i Bryne, Oslo och Kristiansand, samt dotterbolag i Sverige och Serbien. Mediebruket har 5 anställda, med huvudkontor i Førde i Sunnfjord och en avdelning på Voss.

Fakta – Maksimer koncernsiffror

Prognos 202320222021
Försäljning80 000 00061 000 00046 000 000

Kontaktpersoner: 

Portrett av Arild Finne Nybø, daglig leder i Mediebruket.

Arild Finne Nybø

Tlf: +47 977 33 028

Verksamhetsansvarig, Mediebruket

Portrett av Nils-Fredrik Winther-Kaland, daglig leder i Maksimer

Nils-Fredrik Winther-Kaland

Tlf: +47 932 54 905

Styrelseordförande, Mediebruket /

verkställande direktör Maksimer