Magento 1 fasas ut: 6 skäl att välja WooCommerce

Publisert:

Använder du Magento version 1 som plattform för din onlinebutik? Då bör du läsa resten av den här artikeln.

Magento har officiellt meddelat att alla versioner av Magento 1 inte längre underhålls (End Of Life) från och med den 1 juni 2020. Det innebär att ingen ytterligare utveckling eller säkerhetsuppdateringar kommer att distribueras för Magento 1 efter detta datum. Om du använder Magento 1 rekommenderas det att migrera till en annan plattform innan den 1 juni 2020. Prova vår prisberäknare här.

Denna övergång ger dig möjlighet att tänka annorlunda och vidta åtgärder för att lyfta din onlinebutik till nya höjder. En av alternativen du har är att övergå till WooCommerce.

Övergång till WooCommerce

Här är några skäl till varför du bör göra just det:

1. WooCommerce är en betydligt billigare e-handelsplattform

Med Magento Commerce får du en variabel prissättning baserad på omsättningen i din webbutik. Om din webbutiksomsättning är under 10 miljoner kronor börjar licenskostnaden för Magento 2.0 på $22 000 per år.

WooCommerce är en öppen källkodsplattform som är gratis att använda. Från första stund har du därför en betydande summa pengar som du kan spara på bottenlinjen eller använda för att utveckla viktiga funktioner som förbättrar konverteringen – om du väljer WooCommerce.

2. WooCommerce är lättare att använda och har oändlig flexibilitet

WooCommerce utvecklades som en användarvänlig e-handelsplattform. Den skulle vara enkel att sätta upp, enkel att anpassa och enkel att använda.

Därför kan du skapa webbutiker med WooCommerce som varierar från enkla och prisvärda till skräddarsydda och komplexa. Eftersom WooCommerce också är lätt att anpassa med lite utvecklarfärdighet kan du ha en dynamisk webbutik som ständigt utvecklas och förbättras baserat på vad som bäst påverkar din konvertering och bottenlinje.

Magento å andra sidan har en brant inlärningskurva och är mer inriktad mot utvecklare än anställda i små företag. Funktioner och lösningar kan utvecklas, men systemet är ofta så komplext att småuppgifter i WooCommerce ofta blir tio gånger längre i Magento. Det är ytterligare timmar du kan spara på bottenlinjen, för att stärka din marknadsföring eller för att utveckla ännu fler och bättre funktioner för din webbutik.

3. WooCommerce är mycket spridd

Över 28% av världens webbutiker använder WooCommerce, vilket gör det till ett utbrett system med massor av erfarenhet.

Maksimer arbetar uteslutande med WooCommerce och är en av få certifierade Woo Experter i Norden. Vi har erfarenhet från mer än 300 webbutiker baserade på WooCommerce och har därmed bred erfarenhet som vi kan dra nytta av för att hitta rätt lösning för din egen webbutik.

4. WooCommerce ger dig bättre innehållshantering med WordPress

WooCommerce är webbutiker byggda på styrkan hos WordPress, som driver 35% av världens webbplatser.

Med WordPress som grund får du tillgång till kraftfulla verktyg som låter dig bygga mycket mer än bara en webbutik.

Bygg kundlojalitet med medlemsprogram. Skapa innehåll riktat mot sökmotorerna med bra innehållssidor, eller stärk försäljning och kundservice med bra supportsidor, chattprogram och liknande. Det är bara kreativiteten som sätter gränser med WordPress och WooCommerce.

5. Integration mellan WooCommerce och ditt ERP-system

Maco.io är vår egenutvecklade molnbaserade integrationsplattform som kopplar samman WooCommerce med de flesta ERP-system.

Vi har ett eget team av utvecklare för att underhålla och vidareutveckla integrationer samt för att se till att dataflödet mellan webbutiken och till exempel Visma Business, Visma Global, UniMicro, 24Seven Office, Tripletex eller andra system går automatiskt och problemfritt.

6. Välj en certifierad WooExpert

WooExperts är WooCommerce:s handplockade byråer med extra god förståelse och erfarenhet av professionella WooCommerce-projekt. Vi är det enda byrån i Norge med denna certifiering och en av sex byråer i Europa. Den säkerställer att vi alltid är uppdaterade med det senaste från WooCommerce och kan assistera dig på ett professionellt sätt.

Slutsats

Om du har en webbutik på Magento 1 kommer du behöva göra en investering under de kommande månaderna. För att få ut mesta möjliga av din investering rekommenderar vi att du tar tillfället i akt och övergår till WooCommerce.

Vi är naturligtvis inte opartiska. Vi har medvetet valt att arbeta enbart med WooCommerce och är ett av de få expertbyråerna i Norden.

WooCommerce är inte bara: (1) en billigare lösning överlag. Det är även (2) en mer flexibel lösning som är lättare att använda. (3) WooCommerce är mer utbrett, och (4) ger dig fler möjligheter att bygga din webbplats. Samtidigt kan du med WooCommerce (5) använda vår egenutvecklade integration för att automatisera datatrafiken mellan ditt ERP-system och webbutiken.

Om du vill lära dig mer om WooCommerce och ditt företags möjligheter, kontakta oss för att se vad vi tillsammans kan göra för att lyfta din webbutik till en ny nivå.

øyvind flatekval, leder for Maksimers integrasjonsavdeling

Øyvind Flatekval

Ledare för vår integrationsavdelning

Ska vi ta en prat?

Ta kontakt med oss för en förpliktelselös diskussion om hur vi kan hjälpa ditt företag att komma igång med WooCommerce.