Sociala medier
för webbutiker

Öka omsättningen i webbutiken genom att engagera dig med användarna på sociala medier.

Godt datagrunnlag kan målrette annonsering på sosiale medier

Betald annonsering

Vill du annonsera på Facebook eller Instagram men vet inte riktigt var du ska börja?

– Andas ut, vi kan hjälpa.

Vi har lång erfarenhet av att sätta upp kampanjer, hitta rätt målgrupper och skapa annonser som ger bra avkastning över tid.

Varför annonsera på Facebook och Instagram?

Populariteten hos Facebook och Instagram gör dem till plattformar där vi potentiellt kan nå alla i Norge. Det ger helt unika möjligheter att skapa bra budskap och informera om produkter och tjänster som kunderna kommer att ha nytta av.

Med en bra databas kan vi skapa annonser som endast riktar sig till dem som våra produkter är relevanta för. På så sätt behöver vi inte slösa bort pengar på att annonsera till någon annan än våra potentiella kunder.

Så jobbar vi

  1. Effektiv annonsering på Facebook handlar om att nå rätt målgrupp. Tillsammans med er måste vi skapa en god förståelse för vilka som kan vara intresserade av era produkter och vilka problem de försöker lösa.
  2. Vi ser till att målriktningen är korrekt och implementerar avancerad pixel-spårning samt skapar en produktkatalog för era produkter på din webbutik så att du enkelt kan sälja produkter via Facebook och Instagram.
  3. Därefter sätter vi upp en kampanjstruktur som är anpassad för att nå olika målgrupper i olika lägen. Vi har utvecklat en egen modell som beskriver hur medvetna kunder är, vilka problem de försöker lösa och vilket budskap vi bör skicka till kunderna på de olika stegen i köpresean. Vi brukar vanligtvis börja med en katalogkampanj och en konverteringskampanj.
  4. Med en bra struktur kan vi skapa snygga annonser. Vårt fokus är att skapa annonser som sticker ut i en hektisk Facebook-feed och levererar relevanta budskap till dem den är avsedd att nå.
  5. När kampanjen är igång optimerar vi kontinuerligt och testar hur olika infallsvinklar, budskap och målgrupper påverkar din avkastning.

Organiska sociala medier

Har du en god relation med dina kunder?

Använder du sociala medier på det sätt det var tänkt?

Vi kan hjälpa dig att sätta realistiska mål och effektiva strategier för att skapa en bra och regelbunden dialog med dina kunder.

Varför jobba med sociala medier

Sociala medier är en unik källa till insikter för ditt företag. Många använder Facebook och Instagram som en enkelriktad kommunikationsplattform för att informera passiva mottagare om information som de själva tycker är intressant.

Vi vill att du ska vända på den tanken.

Företag som är bra på sociala medier låser upp en unik potential. De ökar inte bara kundtillfredsställelsen, kundlojaliteten och kundbasen, utan har också möjlighet att få insikter om produkt, budskap och marknadsföring i realtid – utan kostsamma och omfattande användarundersökningar.

Så jobbar vi med sociala medier:

  1. En bra social mediestrategi använder plattformarna för det de är bra på. Först måste vi därför ta reda på vilka plattformar ni bör vara på och varför ni bör vara närvarande där.
  2. Därefter definierar vi vilken publik ni har på de olika plattformarna. Det ger oss en förståelse för vilket innehåll vi bör publicera på de olika plattformarna.
  3. Sedan lägger vi upp en plan för hur vi ska använda de olika plattformarna. Hur ska Instagram-feeden se ut? Vad bör publiceras på stories? Hur använder vi Twitter?
  4. Nästa steg är att ta reda på och beskriva värdet för kunden. Vad tjänar de på att följa er? Varför ska de gilla inläggen och kommentera?
  5. Till sist skapar vi en publiceringsplan där vi planerar inlägg framåt i tiden och identifierar ansvariga för olika uppgifter.

Är du redo att få ut det mesta av Facebook och Instagram? Kontakta oss så kan vi se hur vi kan hjälpa dig.

Om du har en typ av företag som har en naturlig målgrupp på Pinterest, Twitter, Snapchat, Twitch eller TikTok kan vi också hjälpa dig att få ut det mesta av dessa plattformar.

portrett av gustav

Gustav Aqvilin

E-commerce Manager

Vill du veta mer?

Ta kontakt med oss för att diskutera hur vi kan hjälpa ditt företag med ditt nästa e-handelsprojekt.

+46 705441651
gustav.aqvilin@maksimer.com