Vipps produktchef förklarar fördelarna med Vipps Checkout

Publisert:

Vipps Checkout är en betallösning som kan hantera hela betalningsprocessen i din webbutik. Vipps syftar till att förenkla betalningar i alla led – även när du handlar på nätet. Och snart kommer Vipps Checkout även att vara tillgänglig utanför Norges gränser. 

– Den stora fördelen med Vipps Checkout är att den ger dig en komplett betalningslösning för din webbutik. Det är det enklaste och bästa sättet att använda Vipps på – samtidigt som det ger dig flera betalningsalternativ.

Portrett av Product Manager i Vipps Checkout Jørgen Selfors
Jørgen Selfors arbetar som Product Manager på Vipps Checkout.

Det berättar produkcheferna för Vipps Checkout, Jørgen Selfors på Vipps.

Vipps Checkout lanserades i mars 2022. Checkout-lösningen bör inte förväxlas med Vipps på Nett, som har funnits sedan 2017.

Skillnaden mellan Vipps Checkout och Vipps på Nätet

Vipps på Nätet

Vipps på Nätet är en separat betalningsmetod som kan vara ett tillägg till andra betalningsmetoder, som Klarna och Stripe, i din webbutik. Du måste då hantera egna avtal med alla leverantörer av de betalningsmetoder du vill erbjuda på din webbplats. Kunden kan välja vilken betalningsmetod de vill använda. Men betalningarna kommer att hanteras av den respektive betalningsmetodens leverantör.

Vipps Checkout

Med Vipps Checkout blir Vipps din totala leverantör av betalningar på din webbplats.

Vipps Checkout stöder både Vipps och andra betalningsmetoder som kortbetalning. Det innebär att när du implementerar en betalningslösning i din webbutik, behöver du bara implementera Vipps Checkout för att stödja alla betalningsmetoder du behöver. Du behöver inte hantera flera leverantörer av betalningsmetoder.

Like enkelt i nettbutikken som skicka pengar till en vän

Vipps har från början varit känt för att vara en lösning för att skicka pengar till en vän och betala räkningar enkelt. Nu har de även gjort näthandel ännu enklare.

Istället för att be kunden att manuellt fylla i namn, adress, frakt och betalkort räcker det att använda tummen för att slutföra ett köp i nätbutiken med Vipps Checkout.

– Med Vipps Checkout kan kunden identifiera sig i webbutiken med Vipps från sin telefon. På så sätt behöver kunden inte fylla i alla fält. Dessutom kan kunden välja frakt och göra betalningen direkt från telefonen, säger Selfors.

Skjermbilde fra vipps
Vipps Checkout är en komplett betalningslösning från Vipps som du kan använda i din WooCommerce-webbutik.

Så här fungerar fraktlösningen i Vipps Checkout

Vipps Checkout är integrerad med de viktigaste fraktleverantörerna i Norden. 

– Vipps säljer inte frakt eller tar över kundresan för frakt, berättar Jørgen Selfors på Vipps.

Han säger att de erbjuder en möjlighet för affärerna att själva ha frihet att välja fraktbolag. Men att Vipps Checkout tydliggör detta vid utcheckning.

– Vårt mål är att hjälpa kunderna och butikerna med den bästa shoppingupplevelsen.

Följande fraktalternativ finns: 

  • Posten
  • PostNord
  • HeltHjem
  • Instabox
  • PorterBuddy

Om du inte behöver inloggning och frakt-delen i Vipps Checkout kan du välja bort den.

Högre konverteringsfrekvens med Vipps Checkout.

Jørgen Selfors berättar att idén bakom Vipps Checkout är en vidareutveckling av hela visionen bakom Vipps. Nämligen förenkling.

– Vi inså behovet av att erbjuda Vipps i ett sammanhang där Vipps har större kontroll över hur Vipps används. Vi ville erbjuda förenkling och göra kundresan så enkel som möjligt när man betalar på nätet, säger han. 

3D illustrasjon av graf og mynter

Vipps har i genomsnitt 2,9 miljoner användare per vecka. Och totalt 4,3 miljoner Vipps-användare. Med dessa siffror som grund har Vipps en unik insikt i hur kundresan på nätet kan optimeras.

– Customers do not want to leave their card everywhere. It is easier to use Vipps than anything else. And when it is easier for the customer to pay, it also increases the conversion rate in the online store,” says Selfors.

Verified wooexpert badge

Du är beroende av partners som Maksimerar.

Vipps Checkout erbjuds som en plugin för webbutiker på WooCommerce, Shopify och Magento.

– Vi erbjuder lösningen som en plugin, säger Selfors. Och betonar att de är beroende av bra partners för att implementera lösningarna i webbutikerna.

– Vi är duktiga på betalningar, men vi behöver partners som Maksimer att genomföra detta. Vi kan inte så mycket om webbutiker. Därför försöker vi stödja och vägleda våra partners med implementeringen.

Vem passar Vipps Checkout för?

Vipps bygger Vipps Checkout som en färdig produkt som är enkel att implementera i alla webbutiker.

De erbjuder också flera nya SDK:er, ett tillgängligt API och dokumentation om lösningen som gör att fler plattformar än de nämnda kan stödjas.

– Marknaden avgör var lösningen kan erbjudas, förklarar Selfors. Han påpekar att de utvecklar och underhåller pluginlösningen så att vem som helst kan använda den.

– Vi är i dialog med flera plattformar. Både öppna och stängda plattformar, säger han.

– Systemen anpassar sig efter marknaden och efterfrågan på Vipps som betalningsmetod. Och vi ser att det finns ett ”folkkrav” att stödja Vipps vid utcheckningen i webbutiker, avslutar Jørgen Selfors.

Fraktalternativer i vipps utsjekk. Skjermbilde.
Betalingsalternativer i vipps utsjekk. Skjermbilde.

Med Vipps Checkout behöver du bara hantera en betalningsleverantör på din webbutik.

Vipps Checkout är för närvarande endast tillgängligt i Norge. Men efter sammanslagningen mellan Vipps och MobilePay kommer det också att bli tillgängligt i Norden under 2023.

Vill du underlätta för 4,3 miljoner Vipps-användare att handla i din webbutik? Kontakta oss på Maksimer för att komma igång nu.

portrett av jostein nyquist, leder for maksimers e-commerce manager team

Jostein Nyquist

Leder for e-commerce manager teamet vårt

Skal vi ta en prat?

Ta kontakt med oss for en uforpliktende prat om hvordan vi kan hjelpe din bedrift å komme i gang med Vipps Checkout.