Pressmeddelande: Maksimer etablerar verksamhet i Sverige

Publisert:

Maksimer stärker sin position som leverantör av e-handelslösningar och etablerar verksamhet i Sverige.

portrett av therese bengtsson og petter ahlquist
Therese Bengtsson (VD, Maksimer Sverige) och Petter Ahlqvist (CTO,Maksimer Sverige).

Som en del av Maksimer AS sin tillväxtplan etablerar vi nu verksamhet i Sverige. Sedan 2009 har Maksimer levererat e-handelslösningar på den norska marknaden. Företaget är en certifierad partner på WooCommerce och har fokuserat på att utveckla e-handelslösningar på WooCommerce-plattformen. Företaget har haft organisk tillväxt och har idag närmare 60 anställda med kontor i Norge, Serbien och Sverige.

Maksimer har genom åren hjälpt över 250 kunder med att utveckla e-handelslösningar där kundupplevelse och konverteringsoptimering har varit i fokus. Bland våra kunder finns bland annat Linda Johansen, utsedd till årets e-handlare i Norge två år i rad, Xplora och Kellox.

I samband med att Maksimer expanderar till Sverige har vi också valt att utöka vårt erbjudande inom utveckling av e-handelslösningar och ingår nu ett partnerskap med e-handelsplattformen Litium. Litium är en skalbar e-handelsplattform för företag som bedriver digital handel för både B2B och B2C.

– Efterfrågan på e-handel är hög och förväntas växa, särskilt inom B2B-segmentet.
Genom vårt partnerskap med Litium kommer vi att utöka vårt erbjudande och bli konkurrenskraftiga på marknadssegment där vi tidigare inte varit aktiva, säger Nils-Fredrik Winther-Kaland, grundare och verkställande direktör i Maksimer AS.

portrett av nils-fredrik kaland, daglig leder i Maksimer AS

Att expandera verksamheten till nya marknader ligger helt i linje med våra långsiktiga planer om att växa utanför Norge och Norden, med Sverige som nästa steg. Vi har förstärkt den svenska verksamheten med tre personer som har lång erfarenhet av IT-branschen och e-handel. Planen är nu att verksamheten ska fortsätta växa organiskt.

– Vi har fått i uppdrag att etablera Maksimer i Sverige, något som vi ser fram emot. Maksimer har kompetens som gör att vi kan vara med våra kunder genom hela deras tillväxtresa. Detta betyder att vi förutom stark teknisk kompetens också har möjligheten att erbjuda våra kunder e-handelskompetens så att de kan förbättra och öka sin försäljning i den digitala handeln. Som ett resultat har vi ett starkt erbjudande, och vi är nu i full gång med att erbjuda den svenska marknaden Maksimers tjänster, säger Therese Bengtsson, ansvarig för den svenska verksamheten.

Kontakt

Nils-Fredrik Winther Kaland
+47 93254905
nils-fredrik@maksimer.no

Therese Bengtsson
+46 0708 480151
therese.bengtsson@maksimer.com