Norlux ökar effektiviteten på sina webbplatser med en e-handelsexpert från Maksimer

Publisert:

Norlux, en innovativ ledande leverantör av kompletta belysningslösningar i Norden, hade utmaningar med att vidareutveckla sina fyra webbplatser.

Etter rekommendation från Maksimer, använder nu Norlux deras e-handel experttjänst för att få hjälp med vidareutveckling av både webbsidor, e-handel och andra kärnsystem.

skärmbild av ledpro.no
skärmdump av ledpro.no på mobil

Anders Heli Hansen, marknadschef på Norlux, säger att han är mycket nöjd med tjänsten och att den har varit viktig för att driva utvecklingen av webbsidorna framåt.

– Samarbetet med Ecom-manager-tjänsten har varit viktigt för att kunna driva vidare utvecklingen av våra webbplatser effektivt, säger han.

Norlux har varit en ledande leverantör av belysningslösningar på den skandinaviska marknaden i över 25 år. Norlux har en norsk och en engelsk version av sina sidor. Dessutom driver Norlux webbutikerna ledpro.no och ledprobedrift.no, som erbjuder belysningsprodukter för två olika marknader. Ledpro.no riktar sig till konsumentmarknaden, medan ledprobedrift.no är för installatörer/elektriker.

Norlux driver totalt fyra webbplatser med hjälp från Maksimer.

– Blir nästan som en kollega

I juni 2022 blev Anders Heli Hansen anställd som Marknadsföringschef på Norlux. Hans huvudansvar är marknadsföring, den tekniska driften av systemen och utvecklingen av webbsidorna. Han har Audun Strøm med sig i teamet, som har lång erfarenhet från e-handelsjätten Komplett Group.

Med en liten marknadsavdelning har det varit viktigt för Norlux att samarbeta med en extern partner som Maksimer för att kunna utveckla och växa med sin e-handelsverksamhet.

porträtt av Anders Heli Hansen, marknadschef på Norlux
Anders Heli Hansen, Marketing Officer i Norlux

– När vi är ett så litet team, blir Jon Sköld (e-handelschef från Maksimer) en del av gänget. Han blir nästan som en kollega. I min vardag är det ofta med honom vi löser problemen tillsammans. Det är Jon, Audun och jag som bollar tankar och idéer i vardagen, berättar Heli Hansen.

Samarbetet med Maksimer’s e-handelsmanager-tjänst har varit viktigt för Norlux, särskilt med tanke på att de underhåller de ganska tekniskt tunga systemen.

”Samarbetet med Jon har varit mycket bra. Vi fick den kundkontakt vi behövde, och inte minst en riktig person med rätt kompetens att kommunicera med,” säger han.

jon sköld, e-commerce manager i Maksimer

Inte bara e-handel.

Han berättar sedan hur e-handelschefen har hjälpt dem med fler processer än bara e-handel.

Jon engagerade sig noggrant i projektet från början och spenderade mycket tid på att lära känna oss. Han har uppenbarligen rätt kompetens för att hjälpa oss, inte bara med vår webbplats utan också med vårt affärssystem, Visma, som han tidigare har erfarenhet av. Han har med sig mycket kunskap som gör att han snabbt förstår våra behov.

Norlux har stött på många utmaningar under utvecklingen av sina webbplatser, särskilt när det gäller att anpassa dem till de olika marknader de arbetar inom.

bild av norlux sin nettsida

– Det har varit nödvändigt med flera specialanpassningar på grund av de olika webbplatsers egenskaper, vilket har gjort det svårt att hitta bra kompromisser, berättar Heli Hansen.

E-handelstjänsten har hjälpt oss att fokusera på de viktigaste funktionerna och anpassa webbutikarna bättre för de olika marknaderna.

Förutsägbart och transparent

Lösningen med en dedikerad e-handelschef gör också att Norlux nu har mycket bättre kostnadskontroll över utveckling och underhåll av sina lösningar.

anders heli hansen
– Det är mycket bättre förutsägbarhet på de timmar vi använder. Det blir enklare när allt är så transparent, berättar Anders Heli Hansen på Norlux.

– Vi rapporterar in problem och funktioner som vi vill få utförda. Sedan får vi uppskattningar som vi godkänner eller avfärdar. Det ger oss bättre förutsägbarhet när det gäller de timmar vi använder. Det blir enklare och mer överskådligt när allt är transparent och vi kan rikta våra frågor direkt till Jon, berättar han.

– Både Norlux och Ledpro vill ytterligare stärka sin digitala närvaro, och samarbetet med Maksimer kommer att vara avgörande för att anpassa alla webbplatser till de olika segmenten vi arbetar med. I framtiden vill vi fokusera mer på marknadsföring och minska resursanvändningen för utveckling.

Läs mer om hur du kan effektivisera din e-handel med en extern kollega

portrett av gustav

Gustav Aqvilin

E-commerce Manager
+46 705 44 16 51

Ska vi ta en kaffe?

Har du tankar eller funderingar på att ta din e-handel till nästa nivå? Kontakta mig för ett samtal om hur vi kan hjälpa ditt företag!

gustav.aqvilin@maksimer.com