Hur vi använde ChatGPT för att optimera 10 000 produkter på en WooCommerce webbutik

Publisert:

Se hur vi använde ChatGPT för att optimera 10 000 produkter på en av våra kunders webbutik på WooCommerce.

I denna artikel kommer vi att utforska hur ChatGPT kan användas för att generera metadata för produkter i en webbutik. Vi visar dig hur du kan dra nytta av kraften i denna AI-chattbot för att skapa optimerade meta-beskrivningar och meta-titlar för tusentals produkter med fokus på att följa Yoasts 7 rekommendationer för bra meta-beskrivningar.

3D illustrasjon av chat gpt robot

Här är de 7 punkterna:

  1. Håll det upp till 155 tecken
  2. Använd aktivt röstläge
  3. Inkludera en uppmaning till handling
  4. Använd ditt nyckelord i fokus
  5. Visa specifikationer när det är nödvändigt
  6. Se till att det matchar innehållet på sidan
  7. Gör det unikt

Användning av ChatGPT för Meta Beskrivningar och Meta Titlar

ChatGPT, lanserad av OpenAI i november 2022, är en konstgjord intelligens-chattbot som kan tolka frågor och ge svar som liknar människans. Dess mångsidighet gör att vi kan använda den för olika uppgifter, inklusive generering av metadata för produkter i webbutiker.

Exempel: Skapa Metabeskrivningar för en [Varumärke]-produkt

Anta att du har en produktbeskrivning som denna:

[Varumärke] har samma ergonomiska design och högkvalitativa bläck som den svarta [Varumärke], men i ett vitt utförande och med en penselspets i ena änden. Den mjuka och slitstarka penselspetsen ger stabila och jämna penseldrag på upp till 4 mm. Den andra änden har en mejselformad spets med en bredd på 2-5 mm. Detta ger illustratörer, tecknare, designers och scrapbookers möjlighet att använda ännu fler tekniker. Penselspetsen kan användas för de flesta penseltekniker, inklusive färgblandningar och fina, delikata och dekorativa linjer. [Varumärke] Brush och [Varumärke] Marker är utmärkta att använda tillsammans. De har samma färgutbud av 204 färger och samma högkvalitativa bläck. – Alkoholbaserat, ljusbeständigt bläck – Torkar vattentätt – Luktfritt och icke-giftigt.

Låt oss be ChatGPT att skapa en 155-tecken lång metabeskrivning baserad på denna produktbeskrivning.

Upplev mångsidigheten hos [Varumärke] Brush! Få stadiga och jämna penseldrag. Mejselformad spets för olika tekniker. Köp nu och utvidga ditt kreativa potentiella! ✨

skjermbilde av chat gpt tjeneste i bruk
Här genererar och förbereder Chat GPT innehåll för en enskild produkt.

Utnyttja GPT:s potential för din webbutik.

Exemplen ovan visar kraften hos Chat GPT att generera och förbättra innehåll för en enskild produkt. Genom att använda denna teknologi på hela din produktkatalog kan du optimera metadata, öka läsbarheten och förbättra den övergripande användarupplevelsen.

Tids- och kostnadsbesparingar med ChatGPT

En betydande fördel med att använda ChatGPT för optimering av produktbeskrivningar är den stora tids- och kostnadsbesparingen. Att manuellt skriva och uppdatera metabeskrivningar för ett stort antal produkter, även med bästa praxis som Yoasts sju punkter, kan ta hundratals timmar.

Genom att utnyttja ChatGPT:s AI-funktioner kan du dramatiskt minska den tid och de resurser som krävs för optimering.

Denna AI-drivna tillvägagångssätt accelererar processen samtidigt som den upprätthåller – och förbättrar kvaliteten. Som ett resultat kan du spendera mer tid på andra viktiga uppgifter som också främjar tillväxt och konkurrenskraften inom den snabba e-handelsvärlden.

Tänk om vi hade ett system som kunde ta alla dina produkter och köra dem genom ChatGPT för antingen att generera saknat innehåll eller förbättra befintligt innehåll.

Vi kan hjälpa dig med detta.

Vi använder ChatGPT för omfattande produktsamlingar för att förbättra läsbarhet och texter för meta beskrivningar.

Vänligen kontakta oss om du vill ha information om hur vi kan förbättra din e-handelsida med hjälp av AI, ChatGPT eller liknande tjänster.

Du kommer att bli imponerad!

Skjermbilde av chatGPT

Är du redo att dra nytta av hela potentialen med din WooCommerce-butik genom AI-drivna optimeringslösningar? Tveka inte att kontakta oss om du har några frågor. Låt oss samarbeta för att förbättra din e-handelsupplevelse genom att använda ChatGPT och andra innovativa lösningar.

Portrett av Therese Bengtsson

Therese Bengtsson

Managing director Sweden

Ska vi prata?

Kontakta oss för ett oberoende samtal om hur vi kan hjälpa ditt företag som din e-handelschef.