Så här använde vi ChatGPT för att optimera 10 000 produkter på en WooCommerce-webbutik

Se hur vi använde ChatGPT för att optimera 10 000 produkter på en av våra kunders webbutik på WooCommerce.

I den här artikeln kommer vi att utforska hur ChatGPT kan generera metadata för produkter i en webbutik. Med tusentals produkter kan manuell skapande och optimering av meta-beskrivningar vara tidskrävande och tråkigt.

Här kommer ChatGPT till nytta – den kan generera högkvalitativa meta-beskrivningar snabbt och effektivt, och spara värdefull tid och ansträngning.

Vi kommer att visa dig hur du kan dra nytta av denna AI-chatbots kraft för att skapa optimerade meta-beskrivningar och meta-titlar för tusentals produkter, med fokus på Yoasts sju rekommendationer för bra meta-beskrivningar.

Här är de 7 punkterna:

  1. Håll det upp till 155 tecken
  2. Använd aktiv röst och gör det handlingsinriktat
  3. Inkludera ett handlingsuppmaning
  4. Använd ditt fokussökord
  5. Visa specifikationer när det behövs
  6. Se till att det matchar innehållet på sidan
  7. Gör det unikt

Användning av ChatGPT för Meta-beskrivningar och Meta-titlar

ChatGPT, lanserad av OpenAI i november 2022, är en artificiell intelligens-chatbot som kan tolka frågor och ge mänskliga svar. Dess mångsidighet tillåter oss att använda den för olika uppgifter, inklusive generering av metadata för online-produkter.

Exempel: Skapa Meta-beskrivningar för en Touch Marker-produkt

Anta att du har en produktbeskrivning som denna:
[Varumärkesnamn] har samma ergonomiska design och högkvalitativt bläck som den svarta [Varumärkesnamn], men i en vit dräkt och med en penselspets i ena änden. Den mjuka och slitstarka penselspetsen ger stabila och jämna penselstråk på upp till 4 mm. Den andra änden har en mejselformad spets med en slagbredd på 2-5 mm. Detta ger illustratörer, tecknare, designers och scrapbookare möjligheter för ännu fler tekniker. Penselspetsen kan användas för de flesta penseltekniker, till och med färgblandning och fina, delikata och dekorativa linjer. [Varumärkesnamn] Brush och [Varumärkesnamn] Marker är utmärkta att använda tillsammans. De har samma färgval av 204 färger och samma högkvalitativa bläck. - Alkoholbaserat, ljusbeständigt bläck - Torkar vattentätt - Lukt- och giftfritt

Låt oss be ChatGPT att skapa en 155-teckens lång meta-beskrivning med aktiv röst och en uppmaning till handling baserat på denna produktbeskrivning:
Input: Skapa en text på 155 tecken med aktiv röst och be om en uppmaning till handling för följande text:
Output: Upplev det bästa av två världar med [Varumärkesnamn] Brush - en vit penn med penselspets och mejselformad spets. Utforska nya tekniker för dina konstverk idag!

Utnyttja ChatGPT:s potential för din webbutik

Exemplen ovan visar kraften i ChatGPT att generera och förbättra innehåll för en enskild produkt. Genom att tillämpa denna teknik på hela din produktkatalog kan du optimera metadata, öka läsbarheten och förbättra den allmänna användarupplevelsen.

Tids- och kostnadsbesparingar med ChatGPT

En betydande fördel med att använda ChatGPT för att optimera produktbeskrivningar är den stora tids- och kostnadsbesparingen. Att skriva och uppdatera meta-beskrivningar manuellt för ett stort antal produkter, även med bästa praxis som Yoasts sju punkter, kan ta hundratals timmar.

Genom att dra nytta av ChatGPT:s AI-funktioner kan företag dramatiskt minska den tid och de resurser som krävs för optimering.

Denna AI-drivna tillvägagångssätt accelererar processen samtidigt som den upprätthåller kvalitet och överensstämmelse med bästa praxis. Som ett resultat kan företag ägna mer tid åt andra viktiga uppgifter och främja tillväxt och konkurrenskraft i den snabba e-handelsvärlden.

Tänk dig ett system som kan hantera alla dina produkter med hjälp av ChatGPT och generera saknade innehåll eller förbättra befintligt innehåll? Vi kan hjälpa dig med detta.

Låt oss hjälpa dig

Vi använder ChatGPT på omfattande produktsamlingar för att förbättra läsbarheten och texterna för meta-beskrivningar.

Kontakta oss om du vill ha information om hur vi kan förbättra din e-handelssida med hjälp av AI, ChatGPT eller liknande tjänster.

Du kommer att bli imponerad!

Är du redo att utnyttja hela potentialen i din WooCommerce-butik med AI-driven optimering? Vårt team av experter är här för att hjälpa till! Tveka inte att kontakta oss med eventuella frågor eller förfrågningar. Låt oss samarbeta för att höja din e-handelsupplevelse med hjälp av ChatGPT och andra innovativa lösningar.

Om du vill lära dig mer eller behöver hjälp, tveka inte att kontakta oss via e-post på post@maksimer.no, ring oss på +47 55 91 31 35 eller fyll i formuläret till höger.

Vi kommer att kontakta dig för att diskutera hur vi kan förbättra din web.